Wednesday, March 3, 2010

RAJA NONG CHIK RASMIKAN RETREAT PEMANTAPAN POLITIK UMNO SETIAWANGSA DI JANDA BAIK

Senator Datuk Raja Nong Chik, Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar akan merasmikan retreat pemantapan politik UMNO Bahagian Setiawangsa yang bakal diadakan pada 5, 6 dan 7 Mac ini, di Kem ILMU Janda Baik, Bentong, Pahang.

Majlis perasmiannya akan berlangsung pada hari Jumaat, 5 Mac 2010, kira-kira jam 9 malam, sementara majlis penutupan rasmi pula akan diadakan pada hari Ahad, 7 Mac 2010 selepas semua peserta menerima sijil penyertaan masing-masing yang akan disampaikan oleh Dato' Sri Zulhasnan Rafique, Ketua UMNO Bahagian Setiawangsa yang akan merasmikan majlis penutupannya pada sebelah tengah hari berkenaan.

Difahamkan lebih daripada 250 peserta telah dinamakan oleh UMNO Cawangan masing-masing termasuk wakil-wakil Wanita, Pemuda dan juga Puteri. Dijangkakan sasaran 300 peserta akan tercapai menjelang hari pendaftarannya pada hari Jumaat ini.

Retreat ini dijangka akan merumuskan satu pelan tindakan bersepadu ke arah memantapkan lagi strategi parti sebagai suatu langkah persediaan menghadapi pilihan raya umum ke-13 yang akan datang.

Diantara penceramah yang terbabit dalam sesi-sesi yang dijadualkan itu ialah Datuk Rauf Yusoh, Setiausaha Kerja UMNO Malaysia, Senatoir Datuk Mej. Gen (B) Jamil Khir Baharum Menteri di JPM dan juga Dato' Fuad Hassan Ketua Pengarah Jasa. Para peserta juga dijangka akan di bahagi kepada 4 kumpulan mengikut 'Zon Pilihan Raya' bagi kawasan Parlimen Setiawangsa yang telah ditetapkan oleh urusetia.
1 comment:

  1. Setiawangsa pun menang UNDI POS...
    kalau dah sorang2 je tinggal.. phm2 udahlah..
    Warga KL nak muak dgn UMNO..

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.