Thursday, August 19, 2010

KELAB SUKAN & REKREASI LANCAR PROGRAM AMAL

Kelab Sukan dan Rekreasi Warga Kota Kuala Lumpur telah menubuhkan 'Unit Amal Rakyat (UMARAK)' sebagai satu usaha kelab ini untuk berbakti kepada masyarakat terutama di bulan Ramadan ini. Datuk Haji Astaman Abdul Aziz, Penasihat Kelab ini telah diberi penghormatan untuk mengetuai unit amal berkenaan; dan unit ini akan berusaha mengumpul dana untuk menyalurkan bantuan kebajikan kepada golongan yang memerlukan.

(Foto kanan: Datuk Astaman Abd. Aziz bersama-sama dengan AJK Surau Nurul Iman Kelumpuk Bunga Raya AU3. Kelihatan juga Rosli Mohammad (dua dari kanan) dan Abd. Rahman Hashim (Kiri sekali)

Hari ini UMARAK telah menjenguk dua orang yang memerlukan bantuan. Siti Hanim yang mengidap sakit leukimia sejak 4 tahun lalu telah diberikan sumbangan oleh Datuk Astaman yang telah berkunjung ke rumahnya di Kelumpuk Bunga Raya AU3. Datuk Astaman yang ditemani oleh Rosli Mohammad, Presiden Kelab Sukan dan Rekreasi Warga Kota Kuala Lumpur dan Abdul Rahman Hashim, Timbalannya turut memberikan sumbangan hari raya kepada seorang ahli UMNO Cawangan Kelumpuk Bunga Raya, Abang Kamal yang kini mengalami sakit lumpuh.

Program sumbangan amal ini akan diteruskan sepanjang bulan Ramadan yang meliputi golongan OKU, anak-anak yatim, warga emas dan keluarga miskin di sekitar Kuala Lumpur. Rosli Mohammad amat menghargai di atas keprihatinan dan kemurahan hati Datuk Astaman yang telah menghulurkan bantuan bagi menjayakan program kebajikan Kelab ini.

Selain menghulurkan bantuan kepada golongan yang berkenaan, UMARAK ini juga telah mengadakan siri kunjungan ke beberapa buah surau di sekitar Parlimen Setiawangsa. Diantara surau-surau yang telah dikunjungi ialah Surau Pesiaran Setiawangsa, Surau Setapak Jaya, Surau PPR Seri Semarak dan Surau Nurul Iman Kelumpuk Bunga Raya.

Dalam siri kunjungan itu, Datuk Astaman turut memberikan sumbangan jariahnya kepada tabung surau-surau yang berkenaan.

Datuk Astaman berbual mesra dengan Ustadz Mahmud Abdullah selepas solat tarawih di Surau Nurul Iman.
Datuk Astaman menyampaikan sumbangan kepada Puan Siti Hanim di Kelumpuk Bunga Raya D
Datuk Astaman menyampaikan sumbangan kepada Ahli UMNO Kelumpuk Bunga Raya, Abang Kamal.


Datuk Astaman di Surau Setapak Jaya. Kelihatan Cikgu Mohamad Dolah, Pengerusi Surau (Dua dari kiri). Badrun Masan, Tim. Ketua UMNO Cawangan Setapak Jaya (Kanan sekali).