Saturday, December 25, 2010

JOHAN BOLA SEPAK JALANAN KUALA LUMPUR DAPAT HADIAH TIKET PERLAWANAN AKHIR AFF SUZUKI

Pasukan yang menjuarai Kejohanan Bola Sepak Jalanan Kuala Lumpur 2010 yang bersaing di Setapak Jaya 1A hari ini akan menerima hadiah berupa tiket ke perlawanan akhir bolasepak Piala AFF Suzuki yang bakal diadakan esok di stadium Bukit Jalil. Hadiah ini merupakan sampingan selain hadiah wang tunai, medal dan sijil juara yang bakal diterima oleh juara kejohanan ini.

Demikian diumumkan oleh Datuk Astaman Abdul Aziz (Foto kanan) Timbalan Presiden Persatuan Bola Sepak Kuala Lumpur ketika beliau merasmikan Kejohanan Bola Sepak Jalanan Kuala Lumpur 2010 anjuran Kelab Sukan dan Rekreasi Warga Kota Kuala Lumpur, Persatuan Penduduk Perumahan DBKL Setapak Jaya 1A, UMNO Cawangan Setapak Jaya 1A dan Kelab Belia Setempat Setapak Jaya 1A di Setapak Jaya, Kuala Lumpur.

Sebanyak 30 buah pasukan yang mewakili pelbagai kelab sukan dan NGO telah berentap pada kejohanan ini bagi merebut trofi Datuk Astaman Abdul Aziz. Kejohanan ini diadakan selama dua hari bermula hari ini 25 Disember sehingga 26 Disember 2010.

Penyertaan pasukan yang mengambil bahagian adalah mengikut dua kategori iaitu kategori 17 - 21 tahun dan kategori bawah umur 16 tahun. Pemenang juara bagi kedua-dua kategori akan membawa pulang hadiah wang tunai RM200 di samping medal, sijil kejuaraan dan juga trofi pusingan Datuk Astaman Abdul Aziz.

Manakala naib johan dan tempat ketiga masing-masing akan membawa pulang hadiah wang tunai RM150 dan RM100 di samping medal dan sijil. Pasukan yang mendapat tempat yang keempat juga layak menerima hadiah berupa medal dan juga sijil.

Syarikat Air Panas Development Sdn Bhd telah menyumbangkan tajaan RM1,000 dan juga sepuluh hamper sebagai hadiah cabutan nombor bertuah sempena kejohanan ini. Kedua-dua pengarah syarikat ini Roselan Abdul Rahman dan juga Mohamad Babu Kutty juga kelihatan di dalam majlis perasmian tersebut.

KOLEKSI FOTO HARI PERTAMA KEJOHANAN


Datuk Astaman Abd. Aziz (dua dari kiri) sedang menyerahkan tiket-tiket perlawanan akhir bolasepak Piala AFF Suzuki kepada Mohd. Shariff Yunus, Pengerusi Kejohanan Bola Sepak Jalanan 2010.

Aksi beberapa ahli jawatankuasa semasa berehat tengahari

Aksi mencemaskan di pintu gawang

Samsuri Shahrom tidak mahu ketinggalan membuka kaunter SPR untuk memberi peluang kepada generasi muda tempatan mendaftar sebagai pemilih.

Suasana ketika jamuan ringan di dewan Persatuan Penduduk Setapak Jaya 1A
sebaik sahaja selesai majlis perasmian.

Gelagat pemain di gelanggang street soccer


Mereka berentap di gelanggang


Rosli Mohammad Presiden Kelab Sukan & Rekreasi Warga Kota Kuala Lumpur sedang berkata sesuatu kepada Pengurus Zon IV Jabatan Perumahan DBKL,
Encik Mohd. Salman Mohamed Jaafar (Paling kiri).


Datuk Astaman (Tengah) bergambar bersama-sama Ahli Jawatankuasa
Kelab Sukan dan Rekreasi Warga Kota Kuala Lumpur

Datuk Astaman sempat bermesra dengan pemain-pemain bola sepak
sebelum sepak mula.

Datuk Astaman menerima cenderahati daripada Pengerusi Kejohanan
Mohd. Shariff Yunus.

Dari kiri: Dato' Yamin, Datuk Astaman dan Mohd. Shariff

Abdul Rahman Hashim, Timbalan Presiden Kelab Sukan & Rekreasi Warga Kota Kuala Lumpur menyampaikan ucapan.

Antara tetamu yang hadir di majlis pembukaan rasmi

Diantara pemimpin-pemimpin masyarakat yang turut hadir di majlis perasmian

Datuk Astaman melalukan Sepak Mula


TROFI DATUK ASTAMAN ABDUL AZIZ

Datuk Astaman Abd. Aziz sedang menyampaikan ucapan perasmian

Datuk Astaman bersama pasukan yang mengambil bahagian

Semua pemain sedang mengikuti ucapan perasmian di khemah utama