Friday, July 23, 2010

MAT YAHAYA KINI BLOGGER 'BURAQKUALALUMPUR'


Ahmad Yahaya Yaakub bersama blog 'buraqkualalumpur'

Ahmad Yahaya Yaakub (Foto di atas) Ketua UMNO Cawangan Rampai Town yang juga Pengerusi PERKASA Parlimen Setiawangsa kini telah meneroka laman mayanya yang dijudulkan sebagai 'BURAQ'. Blog ini boleh dibuka dengan menggunakan alamat 'http://buraqkualalumpur.blogspot.com'.

Semarakwangsa amat tertarik dengan ulasannya yang terbaru mengenai pergelutan G7 UMNO Bahagian Setiawangsa, yang begitu sinikal terhadap beberapa komentar samada dalam blog semarakwangsa mahupun di dalam blog 'Anak Kuala Lumpur' yang mengaitkan kemenangan Datuk Astaman dan enam yang lainnya dengan politik wang.

Saya tidak berhajat untuk melanjutkan komentar mengenai pendapatnya itu, tetapi saya mengucapkan tahniah kepada Saudara Mat Yahaya yang sudah pun berjinak dengan laman mayanya itu. Kelihatannya pandangan yang dilontarkan itu tersinar dengan mesej yang bernas 'sekilat cahaya' serasi dengan makna 'buraq'.

Ahmad Yahaya tidak seperti 'Anak Kuala Lumpur' kerana beliau tidak menyembunyikan dirinya, sedangkan 'Anak kuala lumpur' masih takut dengan bayangan dirinya, kerana tidak berani menonjolkan diri ketika mengkritik orang lain.