Friday, November 26, 2010

RAHMAN HASHIM MENGETUAI SIDANG EDITOR BULETIN UMNO WILAYAH PERSEKUTUAN

Oleh Mohd. Radzi Jaafar

Sidang panitia blog semarakwangsa mengucapkan tahniah kepada Abdul Rahman Hashim (foto kiri) yang telah dilantik sebagai ahli jawatankuasa Biro Penerangan UMNO Wilayah Persekutuan sekaligus diberikan amanah mengetuai sidang editor Buletin UMNO Wilayah Persekutuan berkuatkuasa pada 25 November 2010 yang lalu.

Perlantikan ini diumumkan sendiri oleh Dato' Dr. Mohd. Shafei Abdullah, Ketua Penerangan Badan Perhubungan UMNO Wilayah Persekutuan yang mempengerusikan mesyuarat ketujuh biro ini Rabu lepas (25 November) di pejabat Perhubungan UMNO Negeri Wilayah Persekutuan
di Medan Tuanku, Kuala Lumpur.

Buletin UMNO Wilayah Persekutuan Edisi Kedua

Di antara ahli jawatankuasa Biro Penerangan UMNO Wilayah Persekutuan yang menghadiri mesyuarat Penerangan Ke-7.

Dato' Shafei Abdullah sedang mempengerusi mesyuarat Penerangan Ke-7

Abdul Rahman Hashim yang pertama kali menghadiri mesyuarat itu telah diperkenalkan oleh Dato' Shafei Abdullah kepada semua ahli jawatankuasa biro yang mewakili setiap UMNO Bahagian dalam Wilayah Persekutuan, termasuk wakil Labuan yang diwakili oleh Ahli Parlimennya, Dato' Yusof Mahal.

Di dalam mesyuarat itu juga telah memutuskan bahawa penerbitan buletin UMNO Wilayah Persekutuan bagi edisi selanjutnya (Edisi 3) akan diterbitkan pada bulan Januari 2011 yang akan datang.

Abdul Rahman Hashim yang juga ahli jawatankuasa UMNO Bahagian Setiawangsa merupakan seorang tokoh yang berpengalaman luas dalam bidang penerbitan dan hal ehwal penerangan. Beliau pernah menjadi Ketua Penerangan UMNO Bahagian Wangsa Maju di samping mengetuai sidang pengarang beberapa buletin/warta terbitan UMNO sebelum ini.

Seiring dengan kecenderungan massa terhadap media medium baru menerusi laman-laman maya, kini beliau turut mengendalikan beberapa laman blog di antaranya ialah blog locengwangsa, blog semarakwangsa, blog skuad69 PDRM dan beberapa laman blog NGO yang lainnya.

Beliau banyak melontarkan idea dan pandangan secara kritis terhadap isu-isu semasa politik tanah air di dalam blog-blognya. Selain itu, Abdul Rahman Hashim juga merupakan seorang pemidato yang mendapat pentauliahan daripada Ibu pejabat UMNO.