Saturday, February 5, 2011

TAHNIAH....LIMA TOKOH SETIAWANGSA TERIMA DARJAH KEBESARAN DARI YANG DI-PERTUAN AGONG
Tahniah.....lima orang tokoh daripada UMNO Bahagian Setiawangsa telah pun menerima kurniaan darjah kebesaran daripada Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong sempena sambutan Hari Wilayah Persekutuan yang diraikan pada 1 Februari 2011.

Mereka yang menerima kurniaan itu ialah:-
  • Othman Bin Baba - Bintang Kesatria Mahkota Wilayah (K.M.W)
  • Abdul Rahman Bin Hashim - Bintang Ahli Mahkota Wilayah (A.M.W)
  • Saiful Annuar @ Adam Taufek Bin Mat Ali - Bintang Ahli Mahkota Wilayah (A.M.W)
  • Nor Hayatina Bt Noor Hakimi - Pingat Pangkuan Mahkota Wilayah (P.P.W
  • Rosli Bin Mohammad - Pingat Pangkuan Mahkota Wilayah (P.P.W)
Istiadat menghadap dan istiadat pengurniaan darjah kebesaran, bintang dan pingat Wilayah Persekutuan ini telah diadakan buat pertama kalinya di Istana Melawati, Putrajaya (Foto). Sebelum ini istiadat tersebut diadakan di Istana Negara, Kuala Lumpur.

Sebelum itu, kesemua penerima darjah kebesaran ini telah menghadiri raptai yang diadakan pada 31 Januari di Istana Melawati, Putrajaya. Turut menyaksikan istiadat pengurniaan darjah kebsaran itu ialah Perdana Menteri, Dato' Sri Najib Tun Razak dan isteri, Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dan isteri dan Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar Dato' Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin dan isteri.

Mengetuai penerima darjah kebesaran Wilayah Persekutuan tahun ini ialah Tan Sri Datuk Seri Utama Mohd. Sidek Haji Hasan, Ketua Setiausaha Negara, Datuk Seri Utama Tengku Adnan Tengku Mansor, Setiausaha Agung UMNO dan Tan Sri Datuk Seri Utama Thong Yaw Hong. Masing-masing menerima Darjah Seri Utama Mahkota Wilayah (S.U.M.W) yang membawa gelaran Datuk Seri Utama.


Foto kiri - Datuk Bahrim Razak (di tengah). Foto Kanan - Datuk Santokh Singh

Sementara itu, Pengerusi Persatuan Penjaja & Peniaga Kecil Melayu Wilayah Persekutuan, Datuk Bahrim Razak telah menerima darjah kebesaran Panglima Mahkota Wilayah (P.M.W) yang membawa gelaran Datuk. Turut menerima darjah kebesaran yang sama ialah Datuk Santokh Singh iaitu bekas pemain bolasepak negara. Seramai 35 orang yang menerima PMW.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.