Tuesday, December 7, 2010

SETAPAK JAYA 1A JADI TUAN RUMAH KEJOHANAN BOLASEPAK JALANAN KUALA LUMPUR 2010

Oleh Mohd. Radzi Jaafar

Logo Kejohanan

Perumahan Awam DBKL Setapak Jaya 1A akan menjadi tuan rumah kepada Kejohanan Bolasepak Jalanan Kuala Lumpur 2010 yang bakal berlangsung pada 25 dan 26 Disember 2010 ini. Kejohanan sukan ini dianjurkan bersama oleh Kelab Sukan dan Rekreasi Warga Kota Kuala Lumpur, Kelab Belia Setempat Setapak Jaya 1A, Persatuan Penduduk Perumahan DBKL Setapak Jaya 1A dan juga UMNO Cawangan Setapak Jaya 1A.

Pengerusi Kejohanan ini, Mohd. Shariff Bin Mohamed Yunus (Foto kiri) berkata Kejohanan Bolasepak Jalanan Kuala Lumpur 2010 ini terbuka penyertaannya kepada semua kelab-kelab sukan, pertubuhan-pertubuhan masyarakat dan juga individu-individu yang berminat membentuk pasukan masing mengikut dua kategori yang ditetapkan, iaitu kategori remaja berumur 17 hingga 21 tahun dan juga kategori bawah umur 16 tahun.

Bagi kategori remaja berumur 17 hingga 21 tahun mereka dikenakan bayaran sebanyak RM30.00 sepasukan, manakala kategori di bawah umur 16 tahun mereka dikenakan bayaran RM20.00 sepasukan.

Borang-borang penyertaan boleh didapati dengan menghubungi wakil-wakil urusetia iaitu Adi Putra Abdul Rahman (019-2803360), Azam Abdul Rahman (012-3868114) dan Jamaludin Abu Bakar (010-2661027). Tarikh tutup penyertaan ialah pada 15 Disember ini.

Abdul Rahman Hashim, Timbalan Presiden Kelab Sukan dan Rekreasi Warga Kota Kuala Lumpur pula berkata Kejohanan Bolasepak Jalanan Kuala Lumpur ini akan dijadikan acara tahunan bagi merebut Piala Pusingan Datuk Astaman Abdul Aziz, Timbalan Presiden Persatuan Bolasepak Kuala Lumpur yang juga Penasihat kepada Kelab Sukan dan Rekreasi Warga Kota Kuala Lumpur.

Menurutnya lagi, Perumahan Awam DBKL Setapak Jaya 1A akan dikekalkan menjadi venue utama sebagai satu kejohanan tahunan bermula tahun 2010. Beliau berkata, Kelab Sukan dan Rekreasi Warga Kota Kuala Lumpur akan bertindak sebagai penganjur utama, manakala Kelab Belia Setempat Setapak Jaya 1A, Persatuan Penduduk Perumahan DBKL Setapak Jaya 1A dan UMNO Cawangan Setapak Jaya 1A merupakan penganjur bersama kejohanan tersebut.

Ramli Sulaiman (Foto kiri), Pengerusi Persatuan Penduduk Perumahan DBKL Setapak Jaya 1A dan Awaludin Zaharin (Foto Kanan), Ketua umno Cawangan Setapak Jaya 1A merupakan Penasihat kepada Jawatankuasa Kejohanan tersebut bersama-sama dengan Rosli Mohammad, Presiden Kelab Sukan dan Rekreasi Warga Kota Kuala Lumpur.

Abdul Rahman Hashim juga merasa kagum dengan sokongan dan juga kerjasama yang telah diberikan oleh NGO tempatan dalam melaksanakan kejohanan ini. Begitu juga beliau yakin bahawa kejohanan ini mampu memberikan impak untuk melahirkan golongan belia yang cerdas dan cergas serta berupaya untuk memupuk masyarakat yang bersatu padu selaras dengan konsep 1Malaysia.


Abdul Rahman Hashim dan Mohd. Shariff Yunus (Pengerusi Kejohanan)


Abdul Rahman Hashim mempengerusikan mesyuarat kejohanan


Abdul Rahman Hashim mempengerusikan mesyuarat kejohanan.No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.