Monday, December 27, 2010

DESA REJANG FC JUARA PIALA ASTAMAN ABDUL AZIZ

Rosli Mohammad, Presiden Kelab Sukan & Rekreasi
Warga Kota Kuala Lumpur menyampaikan hadiah pemenang
Juara 17 - 21 Tahun, Desa Rejang FC.

Desa Rejang FC Juara 17 - 21 tahun

Desa Rejang FC menjuarai Kejohanan Bola Sepak Jalanan Kuala Lumpur 2010 bagi kategori 17 - 21 tahun setelah berjaya menewaskan Kaki Bangku FC 4 - 2 di dalam perlawanan akhir kejohanan itu kelmarin, sekaligus berjaya membawa pulang trofi rebutan Datuk Astaman Abdul Aziz, wang tunai RM200 di samping medal dan juga sijil kejuaraan.

Pemenang juara ini juga berjaya memiliki tiket-tiket perlawanan akhir bola sepak Piala AFF Suzuki di antara Malaysia dengan Indonesia di Stadium Nasional Bukit Jalil malam semalam yang menyaksikan pasukan Harimau Malaysia berjaya membaham pasukan Garuda Indonesia dengan jaringan 3 - 0.

Juara bawah 16 tahun Jasmine Junior FC menjulang
Trofi Datuk Astaman sambil disaksikan oleh Cif Inspektor Mispani (Kanan sekali)
Ketua Polis Balai Wangsa Maju

Jasmine Junior FC menjadi juara bawah 16 tahun

Sementara itu Jasmine Junior FC pula telah menjadi juara kepada kategari bawah umur 16 tahun setelah mengalahkan StarPark FC dengan jaringan 6 - 4. Juara kategori ini juga berjaya memiliki tiket-tiket perlawanan akhir bola sepak Piala AFF Suzuki sumbangan Datuk Astaman Abdul Aziz, di samping trofi Astaman, medal dan juga sijil kejuaraan.

Kejohanan Bola Sepak Jalanan Kuala Lumpur 2010 ini telah berakhir petang semalam setelah dua hari ia diadakan di gelanggang street soccer Setapak Jaya 1A, bermula 25 Disember sehingga 26 Disember.

Mereka menyanyikan lagu Negaraku pada awal majlis penutupan rasmi

Penyokong-penyokong semasa perlawanan akhir

Hadiah-hadiah pemenang

Datuk Astaman Abdul Aziz, Timbalan Presiden Persatuan Bola Sepak Kuala Lumpur yang juga Penasihat Kelab Sukan dan Rekreasi Warga Kota Kuala Lumpur telah merasmikan pembukaan kejohanan ini sabtu lepas, 25 Disember 2010, manakala upacara penutupan rasmi pula telah disempurnakan oleh Mohamad Salman Mohamed Jaafar, Pengurus Zon IV Jabatan Pengurusan Perumahan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, petang semalam 26 Disember 2010.

Kejohanan Bola Sepak Jalanan Kuala Lumpur 2010 ini dianjurkan bersama oleh Kelab Sukan dan Rekreasi Warga Kota Kuala Lumpur, Persatuan Penduduk Perumahan DBKL Setapak Jaya 1a, UMNO Cawangan Setapak Jaya 1A dan Kelab Belia Setempat Setapak Jaya 1A.

Hadiah-hadiah pemenang kejohanan ini telah disampaikan oleh Mohamad Salman, Pengurus Zon IV DBKL, Rosli Mohammad, Presiden Kelab Sukan dan Rekreasi Warga Kota Kuala Lumpur dan juga Cif Inspektor Mispani, Ketua Polis Balai Wangsa Maju.

Encik Salman Jaafar, Pengurus Zon IV DBKL menyampaikan
hadiah pemenang Naib Johan 17 - 21 tahun.

Perlawanan persahabatan di antara Kelab Sukan & Rekreasi
Warga Kota Kuala Lumpur dengan pemimpin tempatan
Setapak Jaya 1A


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.